lees reacties kijkers


"...captures the remarkable transformation of a relationship and the healing of two souls."
New York Jewish Film FestivalFilm-forward.com:
"In the wrenching Mr. Rakowski, ..."
read more>>movie2movie.nl:
"...een schitterend en spannend verhaal..."
read more>> (Dutch)
info: jandiederen@xs4all.nl A "Gestolen Tijd" Production 77 minutes, language: English
KIJKERSREACTIES:

Diep respect
Ik werd diep geraakt door deze documentaire. Integer gemaakt! Diep respect voor de eerlijkheid van de zoon, voor de omslag van vader...
Marleen

Verbijsterend goed
Televisie kijken op een vroege zondagmiddag is geen liefhebberij van me. Ik behoor ook niet tot de doelgroep van de Joodse Omroep en het zal dus zo hebben moeten zijn dat ik bij toeval op uw documentaire van 7 juni, Mr Rakowski, stuitte. Een verhaal kan nog zo aangrijpend zijn vanwege de levenshouding van de twee hoofdpersonen, de aanpak van de makers die een prachtige afstand in woord en beeld hielden, gaf er een meerwaarde aan die dit mijlenver doen
uitstijgen boven vergelijkbare documentaires die getuigen van een gruwelijk verleden en de impact daarvan op levens van mensen. Een verbijsterend goed gemaakte film, die het waard is te worden herhaald op een tijdstip waarop de kijkcijfers over het algemeen hoger zijn.
Ruud Buurman

Buitengewoon gewaardeerd
Ik wil u te kennen geven dat ik de documentaire 'Mr. Rakowski' buitengewoon gewaardeerd heb en dit indringende document niet licht zal vergeten.
Eric Tieskens

Bestellen Mr. Rakowski
Ik was heel erg geraakt door de film Mr. Rakowski. Is het mogelijk deze te bestellen?
Redactie: Dank voor uw reactie. U kunt de film bestellen via www.mrrakowski.com
Hanneke van den Berg

Mr Rakowski
Wat een prachtige documentaire over vader en zoon Rakowski. Goed gefilmd, inhoudelijk sterk.
Bob Lagaaij

Onwaarschijnlijk
Als vaste kijker van Buitenhof (ik mis geen uitzending) zapte ik toevallig langs uw documentaire Mr. Rakowski. Onwaarschijnlijk indrukwekkend, wat een groot man. Buitenhof heb ik niet meer gezien. Bedankt voor dit mooie programma.
Cees Geuze

Documentaire Mr. Rakowsky
Afgelopen zondag viel ik toevallig in de indrukwekkende documentaire van Jan Diederen. Wat prachtig gemaakt! Hartverwarmend, integer, zeer menselijk, aangrijpend. Wat een bijzondere mensen, zo open en eerlijk, en zo respectvol gefilmd. Ter illustratie: ik reageer nooit op t.v.-programma's, maar dit moest ik echt even kwijt.
Rinie Verwijs

Rakowski gemist
Komt de documentaire over Mr. Rakowski ook nog op www.uitzendinggemist.nl?
Red.: Nee, deze documentaire komt niet op www.uitzendinggemist.nl en wordt ook niet herhaald. Wel is de film te bestellen. Kijkt u daarvoor s.v.p. bij de informatie over de film op www.joodseomroep.nl
Muthert

Mr. Rakowski
Wat een integere registratie van het verhaal van vader en zoon! Zeer indrukwekkend!
A. Raymann

Rakowski
Wat vader heeft meegemaakt is met geen pen te beschrijven - 40-45. Hij is wel een hard persoon maar met een heel groot hart (leuke humor), die negativiteit in het positieve moest omzetten; niet gemakkelijk. De zoon vind ik ook een bijzonder goed persoon.
Met vriendelijke groet,
Harry Akker

Vergevingsgezind
Mr. Rakowski - wat een prachtige documentaire over deze vader-zoon-relatie. Wat een gedulden een prachtig vergevingsgezinde Richie. Kijk graag naar uw programma's. Veel succes, gr. Corry van Es
C. van Es-van Weeren

UIT BELGIË

Lydie
Gewoonlijk heb ik rond middernacht een dipje. ‘k Blijf wel eens onderuit hangen voor een scherm waarop beelden die zelden boeien, maar nu was ik klaar wakker. Gelukkig dat we een tv hebben, denk ik dan, en dat ik dat kan zien en meemaken.In een zee van troep valt zo’n parel op. Goed van Canvas.
Liesbeth

'Heel boeiende en pakkend...!'
Herman Brauner

De werkelijkheid is sterker dan de fictie.
Deze “film” is voer voor psychiaters en leert ons dat een inter -generationele relatie vader-zoon toe behoort aan de “human gender” en dient daarom stevig cerebraal opgebouwd te worden, om een affectieve band te scheppen.
Waarom haat de dominante “aap” zozeer zijn mannelijke nakomelingen? Dit verschijnsel is misschien de uitleg van het bizare gedrag van de vader. Zijn eerste zoon was daarentegen geliefd zonder enige restrictie, gehandicapt vertegenwoordigde dit kind geen gevaar voor het aspect "male dominance".
Het is moeilijk “Mens” te worden.
Graag naam van de auteur van de film,en zou graag een kopij hebben.
Trish

Zo pijnlijk en echt...
De eerlijkheid van de zoon en de vader bevroren in zijn bitterheid en verdriet…heel verassend om de levens visie van Richie te horen op het einde ..om alle negatieve dingen die je meemaak op je pad als je missie te zien om te overstijgen en worden wie je bent.
Dat ze dichterbij elkaar kwam op het einde was prachtig en raakte zeer.
bravo docu-maker
Las

Aangrijpend, heel realistisch en vooral “herkenbaar” door een hele generatie.


© 2009 stichting Gestolen Tijd